fbpx
Сьогодні
13:55 09 Вер 2020

Верховний Суд зупинив виконання ухвали про стягнення 350 млн доларів з Приватбанку на користь Суркісів

Верховний Суд 8 вересня відкрив касаційне провадження за скаргою Кабміну та задовольнив клопотання Приватбанку, зупинивши виконання ухвали Печерського районного суду міста Києва від 9 лютого 2017 року до закінчення касаційного провадження у справі.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"Задовольняючи клопотання, Верховний Суд врахував, що ухвалою Печерського районного суду міста Києва від 2 вересня 2020 року визначено порядок виконання ухвали Печерського районного суду міста Києва від 9 лютого 2017 року у справі № 757/7499/17-ц, зокрема, шляхом стягнення з АТ КБ "ПРИВАТБАНК" грошових коштів у сумі 347 млн доларів США", – йдеться у повідомленні.

"Застосовуючи таке зупинення виконання, суд не здійснює оцінку обґрунтованості поданої касаційної скарги, а лише встановлює існування загроз забезпеченню балансу інтересів сторін", – додали в суді.

Міністр юстиції Денис Малюська подякував Верховному суду за відкрите провадження:

"Ви – супер круті молодці!! Для тих, хто не в курсі – Верховний Суд зупинив виконання безумних ухвал Печерського суду про стягнення 10 мільярдів з Приватбанку".

пост-подяка Верховному Суду.ви – супер круті молодці!!для тих, хто не в курсі – Верховний Суд зупинив виконання безумних ухвал Печерського суду про стягнення 10 мільярдів з Приватбанкуновина тут:

Posted by Denis Malyuska on Wednesday, September 9, 2020

Передісторія:

Мінфін готує апеляцію на рішення Печерського райсуду Києва про повне задоволення заяви офшорних компаній братів Суркісів у спорі з Приватбанком про 350 млн доларів.

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що його відомство підготувало законопроєкт, який надає можливість не здійснювати примусове виконання ухвали стягнення з ПриватБанку $350 млн на користь компаній Суркісів.

Мін'юст подав скаргу на суддю Вовка через ухвалу про стягнення 10 мільярдів для Суркісів.

Приватбанк проти Суркісів: НАБУ відкрило справу щодо спроб заволодіти майном банку

Печерський райсуд Києва відновив виконавче провадження за заявою двох компаній братів Суркісів про стягнення з державного ПриватБанку на користь останніх 164,5 мільйона доларів.

Також Печерський райсуд Києва 2 вересня повністю задовольнив заяву компаній братів Суркісів про порядок виконання рішення суду від 2017 року про зобов'язання ПриватБанку обслуговувати їх депозити, розміщені до націоналізації банку на його рахунках кіпрської філії.

Загальна сума вимог до банку, визначена судом, становить 347,374 млн доларів (з них близько 102 млн доларів – відсотки, нараховані за ставкою 13% річних).

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: