fbpx
Сьогодні
20:42 09 Вер 2020

У Зеленського привітали завод "Антонов" зі 100-річчям

Сто років тому відбулася визначна подія в історії світової авіації. 9 вересня 1920 року було засноване підприємство, яке сьогодні має назву завод «Антонов».

Про це пише Офіс Президента. 

Саме на базі «Антонова» сконструйовано легендарні повітряні судна, які здобули гідне визнання у світовій авіації.

Це, зокрема, найпотужніший літак Ан-225 «Мрія» та найбільший серійний вантажний літак Ан-124 «Руслан».

Унікальна виробнича база та наукові розробки, які десятиріччями створювалися на заводі «Антонов», зміцнюють авторитет України як держави, у якій розвивається літакобудування. Попри складні кризові часи підприємству вдалося зберегти всі свої здобутки. Визначальну роль у цьому відіграли працівники «Антонова», які не просто самовіддано та фахово виконували роботу, а й пов'язали все своє життя з почесною професією авіабудівника.

"Історія «Антонова» триває. Літаки компанії виконують стратегічні перевезення у межах діяльності НАТО. Саме борти Ан-124 доправляли вантажі для боротьби з COVID-19 з Китаю до країн Європи. Підприємство активно співпрацює з компанією Boeing. Нещодавно на заводі було зібрано літак Ан-178, для будівництва якого вперше не використали деталі російського виробництва.

Бажаємо «Антонову» й надалі розвивати новітні технології авіабудування та підносити авторитет України у світі!", – вітають в Офісі Президента.

Сто років тому відбулася визначна подія в історії світової авіації. 9 вересня 1920 року було засноване підприємство, яке…

Posted by Офіс Президента України on Wednesday, September 9, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: