fbpx
Сьогодні
11:42 09 Вер 2020

Тихановська заявила, що білоруська опозиція не націлена на боротьбу з Росією

Фото: twitter.com/naviny

Боротьба білорусів за свої права не була і не буде націлена проти Росії, дуже важливо не зіпсувати дружніх відносин між двома країнами.

Про це заявила екс-кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська.

"У білоруського народу три гранично простих вимоги – відставка Лукашенка й нові, чесні, прозорі вибори за участю всіх кандидатів, звільнення всіх політв'язнів і розслідування всіх злочинів, скоєних владою проти білоруського народу. На жодному етапі це не було боротьбою проти Росії і, впевнена, не стане такою. Будь ласка, не вірте пропагандистським ЗМІ і політикам, що стверджують зворотне", – сказала Тихановська у відеозверненні до росіян у Telegram.

На її думку, народи Білорусі та Росії завжди були сусідами і близькими друзями й залишаться такими і надалі.

Вона зазначила, що білоруси, які вийшли на вулиці відразу після виборів, не визнають легітимності нинішнього президента республіки.

"Лукашенко утримує владу лише завдяки неймовірному за жорсткістю й масштабом придушенню протестувальників", – вважає вона.

Однак "спроба обезголовити протест" йому не допомагає, вважає Тихановська.

"Дуже важливо – не зіпсувати відносин між нашими народами. Білоруси налаштовані на максимально дружні відносини з усіма сусідами за, звісно ж, збереження суверенітету своєї країни", – зазначила вона.

Крім того, Тихановська подякувала російським незалежним журналістам і блогерам за увагу до подій у Білорусі, за готовність об'єктивно і чесно висвітлювати події в республіці.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: