fbpx
Сьогодні
09:00 09 Вер 2020

США пригрозили Білорусі новими санкціями через ситуацію з Колесниковою

США спільно зі своїми союзниками розглядають можливість введення нових санкцій проти Мінська на тлі ситуації навколо затримання члена Координаційної ради білоруської опозиції Марії Колесникової.

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Майка Помпео.

"США в координації з нашими партнерами і союзниками розглядають введення додаткових цілеспрямованих санкцій для притягнення до відповідальності тих, хто причетний до порушень прав людини і репресій в Білорусі", — наголосив Держсекретар.

Помпео нагадав владі Білорусі про їх "відповідальність за безпеку Колеснікової та інших несправедливо затриманих осіб".

Вашингтон також закликав Мінськ "припинити насильство проти власного народу, звільнити всіх несправедливо затриманих, включаючи громадянина США Віталія Шклярова, і почати конструктивний діалог зі справжніми представниками білоруського суспільства".

Нагадаємо, за даними МВС України, членів Координаціїної ради білоруської опозиції Марію Колеснікову і двох її соратників Антона Родненкова і Івана Кравцова виганяли з Білорусі насильно, однак Колеснікова порвала свій паспорт, завдяки чому залишилася в країні.

Передісторія: 8 вересня представник Державного прикордонного комітету Білорусі повідомив,що Марія Колеснікова, Іван Кравцов та Антон Родненков намагалися виїхати в бік України та прибули на кордон о 5 годині ранку в одній машині.

Спершу заявляли, що кордон на виїзд перетнули усі троє. Після 9 годин представник Державного прикордонного комітету підтвердив, що Родненков і Кравцов виїхали з Білорусі, а Колеснікову затримали.

Згодом Держприкордонслужба України підтвердила, що Родненков та Кравцов прибули на український пункт пропуску і що Марії Колеснікової з ними немає.

Пізніше ЗМІ повідомили, що Колеснікова на кордоні порвала свій паспорт, щоб унеможливити примусове вивезення з Білорусі, на місці її затримали білоруські прикордонники.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: