fbpx
Сьогодні
10:38 09 Вер 2020

Опозиціонери Родненков і Кравцов планують повернутися в Білорусь

фото: Getty images

Білоруські опозиціонери Антон Родненков та Іван Кравцов планують повертатися в Білорусь. Поки вони будуть проводити зустрічі в Києві.

Про це Родненков заявив в ефірі одного з українських телеканалів.

Вони намагаються скоординуватися зі своєю командою, яка знаходиться у Мінську. Також будуть зустрічі з людьми, які їм допомагають в Києві.

"Після цього, швидше за все, протягом двох тижнів ми будемо планувати наше повернення назад", – заявив він.

Другий опозиціонер Іван Кравцов сказав, що вони будуть готуватися до ризику, який можливий в разі їх повернення в країну.

"Я думаю, це досить сильно небезпечно, ми цей ризик приймаємо і будемо до нього готуватися", – сказав він.

Передісторія: 8 вересня представник Державного прикордонного комітету Білорусі повідомив,що Марія Колеснікова, Іван Кравцов та Антон Родненков намагалися виїхати в бік України та прибули на кордон о 5 годині ранку в одній машині.

Спершу заявляли, що кордон на виїзд перетнули усі троє. Після 9 годин представник Державного прикордонного комітету підтвердив, що Родненков і Кравцов виїхали з Білорусі, а Колеснікову затримали.

Згодом Держприкордонслужба України підтвердила, що Родненков та Кравцов прибули на український пункт пропуску і що Марії Колеснікової з ними немає.

Пізніше ЗМІ повідомили, що Колеснікова на кордоні порвала свій паспорт, щоб унеможливити примусове вивезення з Білорусі, на місці її затримали білоруські прикордонники.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: