fbpx
Сьогодні
09:39 09 Вер 2020

Мін’юст подав скаргу на суддю Вовка через ухвалу про стягнення 10 мільярдів для Суркісів

Міністерство юстиції подало скаргу на суддю Печерського районного суду Києва Сергія Вовка до Вищої ради правосуддя через рішення про стягнення близько 10 млрд гривень з "Приватбанку" на користь братів Суркісів без розгляду справи по суті.

Про це написавміністр юстиції Денис Малюська у facebook.

Окрім скарги до ВРП, Мін'юст вже подав апеляційну скаргу на ухвалу Вовка.

Міністр також нагадав, що у парламенті вже зареєстрований законопроєкт, який блокує виплату коштів.

Окрім того, Малюська вважає, що суддя Печерського суду "іменем України ухвалив по суті вкрасти 10 мільярдів гривень".

історія твориться на наших очах.на відео суддя Вовк іменем України ухвалює по суті вкрасти 10 мільярдів гривень.його ухвала стане або початком відродження судової влади, якщо вдасться належно на ухвалу відреагувати, за всією суворістю закону. Ну або навпаки, символом тотального краху, якщо належної реакції не відбудеться.ну а ми не сидимо, склавши руки.на ухвалу ми щойно подали апеляційну скаргу.а на самого суддю Вовка – скаргу до Вищої ради правосуддя.а ще у парламенті очікує на розгляд законопроект №4064, який блокує списання грошових коштів як захід забезпечення позову.p.s. говорячи про судову владу, маю на увазі в основному першу інстанцію, у апеляційній ланці здається гучних проблем набагато менше, а Верховний та Вищий антикорупційний взагалі без істотних репутаційних втрат

Posted by Denis Malyuska on Tuesday, September 8, 2020

 

Передісторія:

Мінфін готує апеляцію на рішення Печерського райсуду Києва про повне задоволення заяви офшорних компаній братів Суркісів у спорі з Приватбанком про 350 млн доларів.

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що його відомство підготувало законопроєкт, який надає можливість не здійснювати примусове виконання ухвали стягнення з ПриватБанку $350 млн на користь компаній Суркісів.

Печерський райсуд Києва відновив виконавче провадження за заявою двох компаній братів Суркісів про стягнення з державного ПриватБанку на користь останніх 164,5 мільйона доларів.

Також Печерський райсуд Києва 2 вересня повністю задовольнив заяву компаній братів Суркісів про порядок виконання рішення суду від 2017 року про зобов'язання ПриватБанку обслуговувати їх депозити, розміщені до націоналізації банку на його рахунках кіпрської філії.

Загальна сума вимог до банку, визначена судом, становить 347,374 млн доларів (з них близько 102 млн доларів – відсотки, нараховані за ставкою 13% річних).

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: