fbpx
Сьогодні
13:34 09 Вер 2020

Марія Колеснікова заарештована і знаходиться в мінському СІЗО

Білоруська опозиціонерка і член Координаційної ради з прередачі влади Марія Колесникова заарештована і знаходиться в мінському СІЗО №1.

Про це повідомив її батько Олександр Колесников, передає TUT.BY.

"Керівник слідчої групи головного слідчого управління СК Василюк подзвонив мені і повідомив, що вона арештована. Запропонував привезти передачу, – розповів він.

Нагадаємо, що з семи членів президії Координаційної ради шість або затримані, або насильно вивезені за кордон. На свободі тільки нобелівський лауреат Світлана Алексієвич.

Вчора, 8 вересня повідомлялося, що Колесникову намагалися вивезти з країни, але вона порвала свій паспорт і відмовилася лишати Білорусь.

Передісторія: 8 вересня представник Державного прикордонного комітету Білорусі повідомив,що Марія Колеснікова, Іван Кравцов та Антон Родненков намагалися виїхати в бік України та прибули на кордон о 5 годині ранку в одній машині.

Спершу заявляли, що кордон на виїзд перетнули усі троє. Після 9 годин представник Державного прикордонного комітету підтвердив, що Родненков і Кравцов виїхали з Білорусі, а Колеснікову затримали.

Згодом Держприкордонслужба України підтвердила, що Родненков та Кравцов прибули на український пункт пропуску і що Марії Колеснікової з ними немає.

Пізніше ЗМІ повідомили, що Колеснікова на кордоні порвала свій паспорт, щоб унеможливити примусове вивезення з Білорусі, на місці її затримали білоруські прикордонники.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: