fbpx
Сьогодні
18:03 09 Вер 2020

Білоруси просять притулку в України, стали відомі деталі

Фото Reuters

Прес-секретар Державної прикордонної служби України Андрій Демченко розповів, що через ситуацію в Білорусі громадяни цієї країни почали звертатися за політичним притулком в Україні.

Про це пише «Україна 24».

«Громадяни Білорусі, прибувши в пункт пропуску України в різні дні загострення політичної ситуації, повідомляли співробітникам Держприкордонслужби, що їм потрібен захист, оскільки вони відчувають переслідування або тиск, або побоюються за своє життя в країні», – заявив прес-секретар.

За його словами, білоруси змушені були залишити країну через політичні переслідування.

«Якщо говорити про сім'ю (яка сьогодні звернулася за отриманням притулку – ред.), то це були чоловік і дружина разом з дітьми. І вони зазначили, що змушені були залишити свою країну саме тому, що певний час вони відчували політичне переслідування. Наскільки мені відомо, вони вже звернулися до міграційної служби для отримання необхідних документів», – зазначив Демченко.

9 вересня прикордонники повідомили, що на пункті пропуску на українсько-білоруському кордоні в Чернігівській області сім'я з Білорусі попросила міжнародної захисту через переслідування на батьківщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: