fbpx
Сьогодні
11:19 09 Вер 2020

Авіакатастрофа МАУ: МЗС підтвердило Ірану дати другого туру перемовин

Фото Facebook Eugene Enin

Міністерство закордонних справ поінформувало іранську сторону про згоду провести другий раунд перемовин щодо компенсацій за збиття літака МАУ у запропоновані нею дати – з 18 по 21 жовтня.

Про це Укрінформу повідомив заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін.

"Ми підтвердили готовність до перемовин в запропоновані Іраном дати", – сказав дипломат.

Коментуючи можливість перенесення перемовин у разі погіршення ситуації з COVID-19 у якійсь із двох країн, Єнін підкреслив, що Україна рішуче налаштована на якнайшвидше вирішення з Іраном проблеми катастрофи літака МАУ.

"Чекаємо на отримання відповідей на запитання, які ми поставили перед іранською стороною минулого разу", – зазначив заступник міністра.

Раніше повідомлялося, що Іран запропонував Україні провести у період з 18 до 21 жовтня у Тегерані другий тур перемовин щодо компенсацій за збиття літака МАУ рейсу PS752.

Іран планує підготувати остаточний звіт щодо технічного розслідування обставин катастрофи літака МАУ до другого туру перемовин у жовтні в Тегерані.

18 липня Іран відправив до Парижа "чорні скриньки" зі збитого у січні українського пасажирського літака МАУ. Пізніше заступник міністра закордонних справ Євген Єнін повідомив, що бортові самописці успішно прочитані та розшифровані, стенограма підтвердила факт незаконного втручання.

У Києві 30 липня за участю іранської делегації відбулися перемовини щодо компенсацій за збиття Іраном літака МАУ.

31 липня в Офісі генпрокурора поінформували, що наступний раунд переговорів з Іраном щодо розслідування авіакатастрофи рейсу Тегеран-Київ, заплановано на жовтень.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: