fbpx
Сьогодні
14:19 08 Вер 2020

Зеленський сказав, що влада відразу відреагувала на провокації на Донбасі

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський наголошує на необхідності дотримання Росією досягнутих у Тристоронній контактній групі домовленостей щодо перемир'я на Донбасі.

Про це він заявив під час спілкування зі ЗМІ на Сумщині.

"Ми на рівні міністрів закордонних справ і не тільки з'єднувалися з Російською Федерацією, яка повинна тримати ті домовленості, які були на рівні ТКГ", – наголосив президент.

Він підкреслив, що українська влада відреагувала на "провокації" на Донбасі відразу, проте наголосив, що "є деякі речі, які ми не обговорюємо зі ЗМІ, тому що наша задача – захищати не одну людину, а захищати 40 млн нашої незалежної країни".

"Навіщо я вам буду говорити про кількість термінових нарад з приводу цієї провокації, дійсно багато чого робиться і зроблено як військовими, так і розвідниками нашої країни. Тому ми все одно будемо робити все, щоб зберегти режим тиші, щоб уникнути великої кількості як поранених, так і загиблих.

Іншого варіанту, щоб зберегти життя людей, чесно кажучи, зараз не бачу", – сказав Зеленський.

Водночас він нагадав, що до загибелі українського військовослужбовця минулої неділі протягом 42 днів зберігався режим "тиші".

Повідомлялося, 6 вересня російські окупаційні війська обстріляли підрозділ ОС в районі Красногорівки з автоматичного станкового гранатомета, внаслідок чого було поранено українського військового.

Згодом збройні формування РФ вдруге порушили перемир'я й відкрили вогонь зі стрілецької зброї по позиціях підрозділів ООС неподалік Причепилівки на Луганщині, загинув український військовослужбовець.

Пізніше стало відомо, що це загинув мешканець села Вільхівці Городенківського району Івано-Франківської області Тарас Кубійович.

"Загострення ситуації на Донбасі саме зараз не є випадковим, оскільки Росія підвищує ставки напередодні запланованих на початок вересня зустрічей у "нормандському" форматі," – пояснив глава МЗС Дмитро Кулеба.

6 вересня Кулеба ініціював термінову розмову з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим у зв'язку з обстрілами з боку окупантів на Донбасі, унаслідок яких один український військовий загинув і ще один поранений. Російські окупаційні війська у той день двічі порушили режим припинення вогню.

Пізніше Дмитро Кулеба заявив, що Росія відклала розмову глав МЗС РФ і України через відрядження Лаврова.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: