fbpx
Сьогодні
12:03 08 Вер 2020

Тихановська вимагає звільнити затриману Марію Колеснікову

Світлана Тихановська

Опозиційний кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська вимагає від білоруської влади негайно відпустити затриманого члена Координаційної ради Марію Колесникову.

Про це йдеться в її телеграм-каналі.

«Марія Колесникова має бути звільнена негайно, як і всі раніше затримані члени Координаційної ради та політв'язні. Завдання Координаційної ради – бути платформою для переговорів», – сказала Тихановська.

Вона також додала, що президент Білорусі Олександр Лукашенко має усвідомити, що немає іншого рішення в цій ситуації.

«Іншого рішення немає, і Лукашенко повинен це усвідомити. Не можна тримати народ у заручниках. Викрадаючи людей серед білого дня, Лукашенко демонструє свою слабкість і страх», – сказала Тихановська.

Раніше в Держприкордонкомітеті Білорусі заявили про затримання члена Координаційної ради Марії Колесникової під час перетину білорусько-українського кордону.

"Марію Колесникову не вдалося видворити з Білорусі через те, що ця смілива жінка зробила дії по унеможливленню її переміщення через кордон. Вона залишилася на території республіки Білорусь", – уточнив заступник Авакова Геращенко.

"Інтерфакс" пише посилаючись на поінформоване джерело, що Марія Колеснікова не перетнула кордону України, оскільки під час спроби її насильного вивезення з території Білорусі вона порвала свій паспорт. Там її затримали білоруські прикордонники.

Раніше речник ДПСУ Андрій Демченко повідомив, що в один з українських пунктів пропуску в Київській області на в'їзд в нашу країну прибули двоє білорусів – Родненков та Кравцов (теж члени Координаційної ради білоруської опозиції), "наразі вони проходять необхідні заходи прикордонного контролю". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: