fbpx
Сьогодні
09:44 08 Вер 2020

Ситуацією на Донбасі Росія підвищує ставки напередодні "Норманді", - Кулеба

Фото Reuters

Загострення ситуації на Донбасі саме зараз не є випадковим, оскільки Росія підвищує ставки напередодні запланованих на початок вересня зустрічей у "нормандському" форматі.

Про це заявив під час скайп-включення з Румунії в ефірі програми "Свобода слова на ICTV" міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"У нас уже з Російською Федерацією дві війни – одна гаряча збройна, а інша дипломатична, і в мене є стійке враження, що вчора і сьогодні крок зробила російська партія збройної війни. Очевидно, що недарма саме зараз це відбувається – після початку передвиборчої кампанії в Україні, і ми розуміємо, що у нас є політичні сили, яким в межах кампанії будь-яка погана новина зі Сходу додає балів, і напередодні зустрічі радників та міністрів, тому що це підвищення ставок, це зміна атмосфери та зміна взагалі навіть насамперед тих питань, які потрібно обговорювати, тому що ми знову маємо відкотитися в питанні безпеки, адже вони порушені", – сказав Кулеба.

Він додав, що станом на зараз зустріч радників лідерів країн нормандського формату залишається в графіку, і Україна до неї дуже ретельно готується.

"Безумовно, загибель наших солдатів буде одним з тих питань, яке буде жорстко обговорено", – запевнив глава МЗС.

3 вересня Дмитро Кулеба поінформував, що міністри закордонних справ Німеччини, Франції, України та Росії проведуть чергову зустріч у вересні після зустрічі радників лідерів країн нормандського формату.

Нагадаємо, Дмитро Кулеба заявив, що Росія відклала розмову глав МЗС РФ і України через відрядження Лаврова.

6 вересня Кулеба ініціював термінову розмову з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим у зв'язку з обстрілами з боку окупантів на Донбасі, унаслідок яких один український військовий загинув і ще один поранений. Російські окупаційні війська у той день двічі порушили режим припинення вогню.

У штабі ООС повідомили, що окупанти обстріляли позиції ЗСУ, загинули троє українських військових.

Пізніше стало відомо, що це загинув мешканець села Вільхівці Городенківського району Івано-Франківської області Тарас Кубійович.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: