fbpx
Сьогодні
18:31 08 Вер 2020

Поліція відкрила кримінальну справу через побиття Балуха, колишнього політв'язня вже прооперували

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом побиття колишнього українського політв'язня Володимира Балуха, повідомила пресслужба Нацполіції Києва.

За даними поліції, у Балуха при собі не знайшли телефону та банківської картки.

"Сьогодні, близько 12-ї години, до столичної поліції надійшла інформація від лікаря про госпіталізацію з тілесними ушкодженнями киянина, 1971 року народження. Встановлено, що потерпілим є Володимир Балух. Для з'ясування всіх обставин події за викликом виїхала слідчо-оперативна група Дніпровського управління поліції. Попередньо встановлено: потерпілого госпіталізовано з тілесними ушкодження з ПКіВ "Гідропарк", – йдеться у повідомленні.

У поліції зазначили, що у Балуха виявили відсутність мобільного телефона та банківської картки. В рамках справи створили слідчу групу, які встановлюють обставини нападу на українця.

"Правоохоронці відпрацьовують місце скоєння злочину, встановлюють свідків та очевидців цієї події. Окрім цього, поліцейські перебувають у лікарняному закладі, аби поспілкуватися з потерпілим, як тільки отримають дозвіл лікарів, щодо обставин вчинення правопорушення", – додали в Нацполіції.

Вказано, що слідчі Дніпровського управління почали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (Розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Балух, якого цієї ночі жорстоко побили, прооперований і знаходиться в реанімації у важкому стані. 

Про це повідомила у Facebook нардеп, співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко.

За словами політикині, наразі Балух прооперований, операцію робив хірург Юрій Андрейко. Колишній бранець Кремля був переведений до реанімації у важкому стані.

"Володимир Балух знаходиться в лікарні швидкої допомоги, куди швидка привезла його опівдні. Скільки він знаходився без свідомості після звірячого побиття — не відомо, встановити це мають правоохоронці. Лікарі зробили і роблять все можливе для стабілізації його стану. Тільки що закінчилася операція, його перевели в реанімацію. У Володі важка черепно-мозкова травма, операція була на голові, стан важкий", — написала Геращенко.

Вона зазначила, що наразі до Балуха не пускають відвідувачів. Крім того, лікарі не можуть розповсюджувати деталі щодо його стану у зв'язку з тим, що йде слідство.

Володимир Балух знаходиться в лікарні швидкої допомоги, куди швидка привезла його опівдні. Скільки він знаходився без…

Posted by Iryna Gerashchenko on Tuesday, September 8, 2020

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: