fbpx
Сьогодні
23:07 08 Вер 2020

Напад на Балуха: поліція знайшла свідків і його речі

Прокуратура Києва тримає на контролі розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом нанесення тілесних ушкоджень Володимиру Балуху.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури міста Києва.

"У ході проведення першочергових слідчих дій правоохоронці встановили місце, де потерпілий перебував напередодні, і осіб, з якими він спілкувався. З зазначеними свідками проводяться слідчі дії. Також виявлено сумку з особистими речами потерпілого", – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що досудове слідство триває. Вживаються всі необхідні заходи, спрямовані на встановлення обставин, при яких потерпілий отримав тілесні ушкодження, і осіб, які можуть бути до цього причетні.

Колишнього політв'язня Володимира Балуха прооперували після побиття, зараз він перебуває в реанімації. Про це повідомила депутат від " європейської солідарності" Ірина Геращенко.

"Закінчилася операція, його (Балуха) перевели в реанімацію. У Володі важка черепно мозкова травма, операція була на голові, стан важкий", – заявила Геращенко.

У Facebook Геращенко розповіла попередні подробиці того, що сталося:

"За попередньою інформацією, політв'язні Кремля зібралися разом, щоб привітати один одного з річницею визволення. Поряд перебувала російськомовна компанія. Володя зробив зауваження, схоже, ці люди могли потім його відстежити… Таку інформацію отримала від (нардепа від Єєвросолідарності, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу, — ред.) Ахтема Чийгоза".

Володимир Балух зараз в реанімації. За попередньої інформацією, політв'язні Кремля зібралися разом, аби привітати одне…

Posted by Iryna Gerashchenko on Tuesday, September 8, 2020

Чийгоз у себе в Facebook написав, що причиною нападу на Балуха стала його позиція:

"Те, що сталося вночі з Балухом, — жорстоке побиття групою людей — я в цьому не сумніваюся, враховуючи його кремезну статуру і силу духу, — це продовження тих нападів на атошників, волонтерів, що відбуваються при новій владі. А ці напади, своєю чергою, — продовження тих переслідувань патріотів новою владою, що почалися після виборів 2019 року".

Те, що сталося вночі з Балухом – жорстоке побиття, групою людей – я в цьому не сумніваюся, враховуючи його міцну статуру…

Posted by Ахтем Чийгоз on Tuesday, September 8, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: