fbpx
Сьогодні
17:30 08 Вер 2020

Чорнобильська АЕС отримала дозвіл на "гарячі" випробування з відпрацьованим ядерним паливом

Фото Reuters

Чорнобильська Атомна Електростанція отримала дозвіл на проведення спеціальних "гарячих" випробувань з відпрацьованим ядерним паливом.

Про це повідомляє прес-служба АЕС.

Проведення "гарячих" випробувань буде полягати в переміщенні в нове сховище відпрацьованих тепловиділяючих збірок, які після обробки будуть розташовані в бетонних модулях зберігання.

"Зараз буде вже сухе сховище, там спеціальна технологія дозволяє розмістити сховище в інертному середовищі. Там буде гелій закачаний і двохстінні пенали, в яких буде розміщуватися на 100 років", – сказав в. о. гендиректора ДСП "Чорнобильська АЕС" Володимир Пєсков.

Відзначається, що дозвіл на проведення "гарячих" випробувань отримали після успішного проведення "холодних" випробувань з імітаторами відпрацьованих тепловиділяючих збірок.

Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС» отримала спеціальний дозвіл на «гарячі» випробування СВЯП-2. Під час вручення дозволу Голова ДАЗВ Сергія Калашника наголосив, що отриманню дозволу передувало багато кроків. Зокрема, успішно було проведено «холодні» випробування СВЯП-2 з імітаторами відпрацьованих тепловиділяючих збірок, отримано сертифікат відповідності закінченого будівництва об'єкта від Державної архітектурної служби України, погоджено програми «гарячих» випробувань та Звіт з аналізу безпеки. Зокрема, проведення «гарячих» випробування полягатиме у переміщенні у нове сховище відпрацьованих тепловиділяючих збірок, які після обробки будуть розташовані у бетонних модулях зберігання.В.о. генерального директора ДСП «Чорнобильська АЕС» Володимир Пєсков додав, що персонал Чорнобильської станції виконав великий обсяг робіт для отримання цього дозволу. Всі працівники, які будуть залучені до проведення «гарячих» випробувань, пройшли відповідну підготовку і є професіоналами своєї справи. «ЧАЕС докладе всіх зусиль для успішного та безпечного проведення «гарячих» випробувань», – підкреслив Володимир Пєсков.Детальніше ⬇️

Posted by Державне агентство України з управління зоною відчуження on Monday, September 7, 2020

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: