fbpx
Сьогодні
Відео 10:15 07 Вер 2020

"Україна своїх не залишає!", - Зеленський прокоментував річницю обміну полонених

Фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна бореться за кожного свого громадянина, щоб повернути додому.

Про це він написав у Фейсбуці в дописі з нагоди річниці обміну полоненими.

"Рік тому наші полонені моряки та політв'язні повернулися додому. Ми боролися за них усією країною. Ми чекали на них всією країною. І ми плакали від щастя всією країною", – зазначив глава держави.

Він підкреслив, що всі тоді відчули себе неймовірно сильними.

"Бо лише сильна країна бореться за кожного свого громадянина і повертає його додому. Без жодних «але»", – наголосив Зеленський.

За його словами, так було і під час наступних обмінів, повернень та евакуацій.

"Так було, так є і так буде завжди. Бо Україна своїх не залишає!" – наголосив Президент.

За його словами, хоч минув рік, але він пам'ятає майже кожну мить того дня.

"Очі батьків, дружин і дітей. Щохвилинний погляд на годинник. Прискорене серцебиття. І нарешті мить, коли бажаний літак з'явився на горизонті. А далі – усмішки, рукостискання, обійми, сльози. Донька біжить до батька на руки. Мама цілує й обіймає сина. Треба йти до преси і щось казати, але клубок у горлі заважає говорити", – поділився спогадами Зеленський.

Минув рік, але я пам'ятаю майже кожну мить того дня. Очі батьків, дружин і дітей. Щохвилинний погляд на годинник. Прискорене серцебиття. І нарешті мить, коли бажаний літак з'явився на горизонті. А далі – усмішки, рукостискання, обійми, сльози. Донька біжить до батька на руки. Мама цілує й обіймає сина. Треба йти до преси і щось казати, але клубок у горлі заважає говорити. Рік тому наші полонені моряки та політв'язні повернулися додому. Ми боролися за них усією країною. Ми чекали на них всією країною. І ми плакали від щастя всією країною.Та, незважаючи на сльози, тоді ми всі відчули себе неймовірно сильними. Бо лише сильна країна бореться за кожного свого громадянина і повертає його додому. Без жодних «але».Так було рік тому. Так було під час наступних обмінів, повернень та евакуацій. Так було, так є і так буде завжди. Бо Україна своїх не залишає!

Posted by Володимир Зеленський on Sunday, September 6, 2020

Нагадаємо, 7 вересня 2019 року відбувся обмін утримуваними між Києвом та Москвою за формулою "35 на 35".

До України повернулися 24 моряки, журналіст Роман Сущенко, режисер Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Володимир Балух, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров і Микола Сізановіч.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: