fbpx
Сьогодні
18:03 07 Вер 2020

У Венедіктової заявили, що Росія на Донбасі використовує найманців з понад 30 країн

Офіс генпрокурора зареєстрував кримінальні провадження за фактами участі понад 100 іноземних громадян у складі незаконних збройних формувань РФ у збройному конфлікті на Донбасі проти України.

Про це заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов розповів в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Географія країн походження найманців дуже різноманітна і складає понад 30 держав, серед яких Франція, Чехія і навіть Чилі. Найбільша їхня кількість наразі з Іспанії та Сербії – по 27 осіб, Молдови – 26, Франції – 20. За наявною інформацією, починаючи з 2014 року до нині, іноземні найманці перебували в складі різних підрозділів незаконних збройних формувань, підконтрольних країні-агресору. Наприклад, у так званому 14-му батальйоні територіальної оборони "Призрак", що відрізняється своєю жорстокістю", – сказав він.

За словами Мамедова, на даному етапі розслідування розголошення імен можливих його фігурантів може негативно вплинути на розкриття злочинів.

Водночас заступник генпрокурора зазначає, що про деяких найманців пишуть ЗМІ. Зокрема, про французьку ультраправу організацію "Континентальна єдність", яка вербує найманців для незаконних збройних формувань Російської Федерації.

"Нам відомо, що на території Російської Федерації створені спеціальні навчальні центри, де проводиться вербування, фінансування, матеріальне забезпечення, навчання найманців з метою використання у збройному конфлікті на території Донецької і Луганської областей України", – додав Мамедов.

Також у ТКГ назвали причину нових обстрілів на Донбасі.

Раніше у штабі ООС повідомили, що окупанти обстріляли позиції ЗСУ, загинули троє українських військових.

Пізніше стало відомо, що це загинув мешканець села Вільхівці Городенківського району Івано-Франківської області Тарас Кубійович.

Дмитро Кулеба ініціював розмову з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: