fbpx
Сьогодні
17:50 07 Вер 2020

У ТКГ відреагували на пропозицію скасувати економічну блокаду Донбасу

Україна не повинна знімати економічну блокаду з ОРДЛО і платити "зарплати" тим, хто вбиває її людей на Донбасі.

Про це заявив в ефірі телеканалу "Україна 24" член української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Сергій Гармаш, коментуючи відповідну пропозицію голови Луганської облдержадміністрації Сергія Гайдая.

"Раз адміністрація висловлює такі ідеї, то можливо, вони ще десь обговорюються. Цілком можливо, що вони розраховували, що тривале перемир'я створить грунт для сприятливого сприйняття суспільством таких ідей. Це дуже шкідлива ідея, це буде означати фактично придністровізацію конфлікту, Молдова вже 30 років живе без територіальної цілісності та фактичної незалежності, я б не хотів такого", – зауважив Гармаш.

Учасник ТКГ також нагадав, що до 2017 року Україна підтримувала економічні зв'язки з ОРДЛО.

"У мене питання: до 2017 року у нас там працювали підприємства, була фактично податкова чорна діра, і скільки доріг, лікарень було побудовано в Луганській області? Коли держчиновник розмірковує, як бізнесмен, і рахує гроші, не враховуючи державні інтереси, це буде означати створення податкової бази для того, щоб там існували квазідержавні організації, і з цих грошей будуть виплачуватися "зарплати" людям, які будуть вбивати наших людей", – заявив він.

Раніше глава Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай закликав відновити економічні зв'язки з окупованими районами Донбасу. На його думку, такий крок принесе Україні "суцільну вигоду".

Також у ТКГ назвали причину нових обстрілів на Донбасі.

Раніше у штабі ООС повідомили, що окупанти обстріляли позиції ЗСУ, загинули троє українських військових.

Пізніше стало відомо, що це загинув мешканець села Вільхівці Городенківського району Івано-Франківської області Тарас Кубійович.

Дмитро Кулеба ініціював розмову з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: