fbpx
Сьогодні
17:00 07 Вер 2020

У ТКГ назвали причину нових обстрілів на Донбасі

Фото Reuters

Росія спровокувала порушення режиму перемир'я на Донбасі, щоб підвищити ставки напередодні чергового раунду переговорів у "нормандському форматі".

Про це розповів в ефірі "Україна 24" член української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) щодо Донбасу Сергій Гармаш, коментуючи нові обстріли позицій ЗСУ.

"Знаю, що Кулеба (глава МЗС України – ред.) звернувся до міністра закордонних справ Росії обговорити це питання. Я вважаю, що це дуже правильно, тому що ми зайвий раз нагадали і Росії, і всьому цивілізованому світу, хто є стороною конфлікту і хто буде нести відповідальність у разі зриву перемир'я, тому що Росія робить вигляд, що вона не сторона конфлікту, просто спостерігач. Ми підтвердили свою позицію. Чи прийме Росія цю пропозицію – важко сказати", – зазначив Гармаш.

Учасник ТКГ вважає, що загострення було очікуваним, оскільки "звичайна тактика Росії – нагнітати ситуацію на фронті перед будь-якими великими міжнародними переговорами".

"Ми знаємо, що планується зустріч "нормандської четвірки" на рівні зовнішньополітичних радників, тому ця ескалація якраз і спрямована на те, щоб підвищити ставки Росії на цих переговорах, якщо вони відбудуться. Ми знаємо, що на Заході дуже емоційно сприйнято отруєння Навального, тому для Росії це теж можливість відвернути увагу. І, як зазвичай, Росія створює проблему, щоб на переговорах її нібито вирішити, а від нас отримати ще щось", – пояснив він.

Раніше у штабі ООС повідомили, що окупанти обстріляли позиції ЗСУ, загинули троє українських військових.

Пізніше стало відомо, що це загинув мешканець села Вільхівці Городенківського району Івано-Франківської області Тарас Кубійович.

Дмитро Кулеба ініціював розмову з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: