fbpx
Сьогодні
21:57 07 Вер 2020

У Авакова розповіли, скільки поліцейських цього року попалися на тортурах

В Україні за 2020 рік зареєстровано понад 30 кримінальних проваджень, де поліцейські підозрюються в тортурах, і майже 1500 заяв щодо перевищення правоохоронцями службових повноважень.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" заступник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Антон Геращенко.

"Поліція – це частина народу. Частина людей скоюють злочини, в поліції теж є частина людей, які вчиняють злочини. А є частина людей, які здійснюють подвиги. При цьому у нас нульова толерантність до корупції, катуванням, злочинів", – заявив заступник Авакова.

Він запевнив, що керівництво МВС ніколи не покриває поліцейських, запідозрених у різних порушеннях, тортурах і знущаннях.

"Нещодавно читав новини на сайті ДБР – 5 тис. справ щодо тортур. Звертаюся до прокуратури, до відділу, який безпосередньо займається питаннями щодо тортур – у 2020 році зареєстровано 33 кримінальних провадження, де поліцейські підозрюються в тортурах. Що стосується перевищення службових повноважень – 1491 заява є. А тепер щодо направлення справ до суду. У 2018 році 9 справ щодо тортур потрапили до суду, в 2019 – 3, в 2020 – 5 справ. Це реальна статистика", – сказав Геращенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: