fbpx
Сьогодні
14:28 07 Вер 2020

КМДА і Bolt знайшли компроміс щодо прокату електросамокатів в місті: що вирішили

Bolt у Києві

Компанія Bolt та КМДА визначили спільні дії про врегулювання правової колізії щодо запровадження у столиці сервісу з прокату електросамокатів.

Про це йдеться у спільній заяві Bolt та київської влади, передає прес-служба КМДА.

Сторони, зокрема, дійшли згоди, що чинне законодавство сьогодні не має ефективного регулювання щодо користування та безстанційного прокату електросамокатів.

"Такі види транспорту, як електросамокати, жодним чином не визначені в Правилах дорожнього руху (ПДР). Та повністю відсутня законодавча база, яка б регулювала їх використання.

Це може призводити до аварійних ситуацій на дорогах та пішохідних тротуарах. Тому для даного виду транспорту необхідне запровадження особливих норм та правил безпеки. Основна мета – зробити водіїв електросамокатів та інших видів так званого "мікротранспорту" повноцінними учасниками дорожнього руху з відповідними правами та обов'язками", – йдеться у повідомленні.

"Враховуючи попит на електросамокати як допоміжний транспортний засіб, КМДА сприятиме втіленню проектів, які започаткувала компанія Bolt. Але – керуючись нормами законодавства, правилами та безпекою мешканців і гостей столиці", – додали в КМДА.

Крім цього, сторони домовились терміново розробити перелік правил із безпеки та використання, якими будуть послуговуватись користувачі самокатів протягом тестового періоду, який триватиме до кінця сезону 2020 року (орієнтовно жовтень-листопад).

Зазначається, що створять спільну робочу групу із залученням представників адміністрації міста, поліції, народних депутатів та представників бізнесу для обговорення та напрацювання пропозицій щодо законодавчого регулювання на рівні міста та держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: