fbpx
Сьогодні
12:47 06 Вер 2020

В.о. міністра Шкарлета викликали до Нацагентства з забезпечення якості освіти через плагіат

Фото: LB.ua

В.о. міністра освіти Сергія Шкарлета викликали до Національного агентство із забезпечення якості освіти через плагіат, виявлений у його наукових роботах.

Питання про можливе порушення академічної доброчесності доктором економічних наук Шкарлетом включено до порядку денного Комітету з питань етики. Засідання розпочнеться о 10:00 п'ятниці, 11 вересня, за адресою Київ, вулиця Бориса Грінченка, 1, к. 51, повідомили в НАЗЯВО 4 вересня.

Нагадаємо, у червні Володимир Зеленський повідомив, що МОН може очолити ректор Чернігівського національного технічного університету Сергій Шкарлет. Його Зеленському рекомендувало ректорське співтовариство.

Ексміністр освіти і науки Ганна Новосад і член профільного комітету Інна Совсун, яка була заступницею голови МОН у Кабміні Арсенія Яценюка, звернули увагу на некомпетентність кандидата в сферах початкового, середньої та професійно-технічної освіти. А також вказали на небезпеку реалізації бажань частини ректорів згорнути реформи, спрямовані на підвищення якості вищої освіти.

У дисертації і наукових публікаціях Шкарлета виявили великі обсяги плагіату. Однак це не завадило йому в 2016 році очолити Експертну раду МОН з питань проведення експертизи дисертаційних робіт з проблем секторального розвитку та підприємництва.

Голосів за Шкарлета у Верховній Раді не вистачало, тому Кабмін призначив його в.о. міністра.

У 2012 році Шкарлет активно розхвалював Віктора Януковича і намагався стати народним депутатом від "Партії регіонів". Тоді ж Янукович присвоїв Шкарлету звання заслуженого діяча науки і техніки.

Петро Порошенко нагородив чернігівського ректора орденом "За заслуги" III ступеня та Державною премією в галузі освіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: