fbpx
Сьогодні
20:54 06 Вер 2020

Саакашвілі та Єрмак підтримали викладачку КНУ Дайнеко, яку звинувачували у приниженні студентів

Фото: babel

Близько сотні випускників Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Шевченка написали лист на підтримку викладачки Валентини Дайнеко, яку звинуватили в приниженні студентів. Серед підписантів — колишній президент Грузії Михеїл Саакашвілі, голова Офісу президента України Андрій Єрмак та ведучий Андрій Джеджула.

Лист опублікували на сайті ІМВ.

Критика в бік Дайнеко, яка вже 30 років очолює кафедру іноземних мов Інституту, розпочалася після її нагродження орденом княгині Ольги І ступеня. Кілька випускниць звинуватили 73-річну викладачку в аморальній поведінці — їй закидали приниження студентів.

Зокрема Дайнеко звинуватили у сексистських образах щодо дівчат — вона нібито називала їх «підстилками для дипломатів», принижувала через зовнішність тощо. Також скаржилися, що вона ображала тих, хто перейшов до ІМВ з інших вишів або приїхав навчатися з невеликих міст.

У своєму листі 95 підписантів висловили Дайнеко підтримку і звинуватили критиків у цілеспрямованому очорненні репутації педагога у звʼязку з її нагородженням.

«Низка колись та чимось «ображених» студентів Інституту вирішила використати цю знаменну подію для безпідставного, цинічного та нахабного цькування Валентини Вікторівни у соціальних мережах та на деяких інтернет-сайтах. Відомого та шанованого педагога вирішили звинуватити у нібито упередженому ставленні до студенток. При цьому увесь спрямований проти Валентини Вікторівни негативний інформаційний потік має ознаки завідомо спланованої «чорної PR-кампанії», — йдеться в листі.

Водночас на сайті електронних петицій Change.org зібрали понад тисячу підписів за позбавлення Дайнеко ордену та її звільнення з ІМВ.

«Враховуючи неодноразові порушення законодавства України та постійні випадки приниження людської гідності, вимагаємо розглянути питання щодо некомпетентності завідувача кафедри іноземних мов Інституту міжнародних відносин та вплинути на позбавлення нагород та звільнення Дайнеко Валентини Вікторівни з цієї високої та поважної посади, зупинивши тим самим постійний страх та психологічний терор студентів Інституту міжнародних відносин», — йдеться в петиції від ГО «Червоний Губер»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: