fbpx
Сьогодні
16:32 06 Вер 2020

Порушення перемир'я: бойовики прицільно обстріляли позиції ЗСУ, один військовий поранений

Фото Reuters

На 42-ий день всеосяжного перемир'я на Донбасі вперше внаслідок обстрілу бойовиків дістав поранення український військовий. Але штаб дав бойовикам "другий шанс", тому вогню у відповідь не було.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

Там кажуть, що бойовики здійснили прицільний обстріл. За увесь час перемир'я, хоч бойовики і регулярно стріляли, таке формулювання штаб не використовував, а казав про провокативні, але неприцільні обстріли.

Сьогодні, 6 вересня, бойовики стріляли з автоматичного станкового гранатомету біля Красногорівки, внаслідок чого поранення дістав військовий, який усував наслідки пожежі на позиції. Постраждалого евакуювали до лікарні.

«Така зухвалість противника свідчить про те, що ЗФ РФ спрямовано йдуть на зрив домовленостей, що були досягнуті Тристоронньою контактною групою 22 липня 2020 року. Сьогоднішній обстріл вкотре доводить, що так зване керівництво ОРДЛО не має на меті досягнути миру», — заявили у штабі.

Там наголосили, що дають так званим «ДНР» і «ЛНР» ще одну можливість виконати вимоги перемир'я.

«В інакшому випадку, при наступному обстрілі українських позицій Об'єднані сили нададуть адекватну відсіч противнику з усіх наявних сил і засобів», — підсумували в штабі.

У МЗС України у відповідь повідомили, що 6 вересня скликається екстрене засідання Тристоронньої контактної групи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: