fbpx
Сьогодні
Фото 11:17 06 Вер 2020

"Пісяючого хлопчика" у Брюсселі вдягнули в костюм медика на честь лікарів, які борються з COVID-19

У суботу, 5 вересня, в Брюсселі (Бельгія) статую "Пісяючого хлопчика" вбрали в костюм медика – на честь лікарів, які борються з пандемією коронавірусу COVID-19.

Знамениту бронзову статую одягли в білий халат і захисну маску для обличчя, передає Reuters.

"Це знак величезної подяки всьому медичному персоналу: не лише лікарям і медсестрам, але і прибиральникам, всім працівникам лікарень… Всі вони пішли на ризик… Вони виконали чудову роботу" – зазначив у коментарі агентству Марк Гебель, член асоціації, яка стежить за статуєю.

Варто відзначити, що "Пісяючого хлопчика" регулярно наряджають у різні костюми – на честь якихось подій, історичних особистостей, зірок естради, спортсменів.

Історія свідчить, що перший костюм статуї надіслав курфюрст Баварський Максиміліан-Еммануїл у 1698 році, і відтоді це стало традицією. "Гардероб" статуї вже складається з декількох сотень різних нарядів.

Статуя-фонтан щороку приваблює сотні тисяч туристів.

Варто відзначити, що Бельгія має один із найвищих у світі показників смертності від COVID-19. Кількість летальних випадків у країні перевищує 9900, а кількість інфікованих – 87 тисяч.

Довідка.  Пісяючий хлопчик або Маннекен-Піс – одна з найбільш відомих визначних пам'яток Брюсселя. Це мініатюрна бронзова статуя-фонтан у вигляді голого хлопчика, який пісяє в басейн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: