fbpx
Сьогодні
15:24 06 Вер 2020

Найвідоміший льодовик Італії може зникнути вже за 15 років

Гора Мармолада, яка є найвідомішим льодовиком Італії, може зникнути вже за 15 років.

Про це повідомляє Lonely Planet, посилаючись на інформацію вчених з Падуанського університету.

Зазначається, що гора Мармолада висотою 3342 метри є найбільшим льодовиком Доломітових Альп. Завдяки великій висоті, це один з небагатьох льодовиків мальовничого італійського гірського хребта, який дозволяє кататися на лижах в будь-який час року, навіть влітку.

"Льодовик за останні 70 років втратив понад 80 % свого об'єму, зменшившись з 95 мільйонів кубічних метрів в 1954 році до 14 мільйонів сьогодні. Його зникнення наближається все ближче. Можливо, йому залишилося жити не більше 15 років", – зазначив професор геоморфології в Падуанському університеті Альдіно Бондесан.

Найвідоміший льодовик Італії може зникнути вже за 15 років

Результати цього дослідження перегукуються з результатами інших робіт, що показують, що зміна клімату викликає танення льодовиків по всьому світу, що, за словами вчених, може підняти рівень моря, викликати повені та скоротити запаси води під час посухи.

За даними Європейського агентства з навколишнього середовища, з 1900 року кількість льодовиків в Альпах скоротилася приблизно наполовину. Інше дослідження попередило, що дві третини льоду в альпійських льодовиках розтануть до кінця століття, якщо викиди вуглецю продовжать рости.

Найвідоміший льодовик Італії може зникнути вже за 15 років

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: