fbpx
Сьогодні
10:26 06 Вер 2020

Комунальні підприємства Києва будуть висаджувати рослини за єдиним стандартом

Київрада розгляне проект рішення «Про стандарти садивного матеріалу», згідно з яким комунальні підприємства міста будуть керуватись єдиними вимогами до саджанців рослин.

Про це повідомив депутат Київської міської ради, голова постійної комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий на своїй сторінці у Facebook.

«Всі зелені насадження у Києві будуть висаджуватись за єдиним стандартом! Підготував проект рішення Київради, згідно з яким комунальним підприємствам міста буде рекомендовано під час робіт, пов'язаних з озелененням, використовувати Стандарти садивного матеріалу декоративних рослин», – написав Яловий.

Такі правила необхідні для того, щоб рослини, висаджені у Києві, мали високу якість та краще приживались після їх висаджування.

Для чого це потрібно?

У стандарті максимально деталізовані вимоги до саджанців, які будуть використовуватись для висадки у Києві. Це важливо, щоб забезпечити високу якість посадкового матеріалу, а дерева, кущі та квіти краще приживались після висадки.

У проекті рішення рекомендується керуватись Стандартом комунальним службам міста, щоб проводити якісне озеленення на території столиці, під час:

  • формування технічних специфікацій на садивний матеріал для проведення публічних закупівель;
  • підготовки проектно-кошторисної документації на об'єкти будівництва, в складі якої передбачене виконання робіт з озеленення.

Стандарти садивного матеріалу декоративних рослин після прийняття Київрадою відповідного рішення будуть доступні для всіх бажаючих.

«Плануємо розмістити ці правила у відкритому доступі, щоб всі підприємства міста, які планують озеленення території, могли якісно та професійно висадити дерева. Тоді Київ залишатиметься зеленим на століття!», – зазначив Яловий.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: