fbpx
Сьогодні
21:16 05 Вер 2020

У МЗС оцінили висловлювання Фокіна щодо Донбасу

Міністр закордонних справ (МЗС) Дмитро Кулеба заявив, що член української делегації в ТКГ Вітольд Фокін висловлював свою особисту, а не державну позицію, щодо врегулювання на Донбасі.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За словами глави МЗС, висловлювання першого заступника голови української делегації в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання на окупованій частині Донбасу Вітольда Фокіна не становлять державної, офіційної позиції України на цих перемовах.

"Я запевняю вас, що з того, що я знаю з тих засідань, контактів в рамках ТКГ, які вже відбулися, пан Фокін займав там офіційну позицію. В інтерв'ю, яке ви згадуєте, він, очевидно, дозволив собі вийти за межі тієї позиції, яку він відстоює в ТКГ, і почав міркувати про речі, які, по-перше, стали дуже резонансними, а по-друге, і керівник офісу президента Андрій Єрмак, і я як міністр закордонних справ чітко заявили публічно про те, що це лише особисті думки пана Фокіна, ", – сказав Кулеба.

Міністр висловив сподівання, що Фокін надалі не припускатиметься подібних помилок.

"Давайте не будемо відразу сокирою замахуватися. І я щиро сподіваюся, що пан Фокін продовжить свою роботу у ТКГ, не припускаючись повторно таких помилок", – зазначив Кулеба.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: