fbpx
Сьогодні
12:13 04 Вер 2020

"Євросолідарність" вимагає створити ТСК для розслідування причетності посадовців України до екстрадиції "вагнерівців" з Білорусі до Росії

Фракція "Європейська солідарність" вимагає негайно створити тимчасову слідчу комісію (ТСК) для розслідування фактів причетності найвищих посадовців України до екстрадиції "вагнерівців" із Білорусі в Росію.

"Ми вимагаємо негайно створити ТСК. Просто зараз поставте це на голосування. Створіть тимчасову слідчу комісію, щоб родичі (загиблих від рук "вагнерівців" – ІФ) могли дізнатися правду. Якщо ні, то ці документи буде негайно оприлюднено", – заявив народний депутат фракції "Євросолідарність" Володимир Ар'єв в Раді.

Депутат нагадав, що представники Офісу президента України спростовували причетність українських спецслужб до операції, внаслідок якої "вагнерівці" мали опинитися в Україні, де їх планували затримати.

Ар'єв стверджує, що представники ОП брехали.

Він повідомив, що "Євросолідарність" має неспростовні докази, що представники України причетні до екстрадиції "вагнерівців" із Білорусі в РФ.

"Ми маємо неспростовні докази того, що це справді була спецоперація українських спецслужб", – сказав Ар'єв.

Він також нагадав, що на сайті Верховної Ради зареєстровано петицію від родичів загиблих військовослужбовців України з проханням розібратися із вбивцями їхніх близьких.

Нагадаємо, що 14 серпня стало відомо, що "вагнерівці" ​​повернулися до Росії. У РНБО це назвали "недружнім кроком стосовно України", що може негативно позначитися на відносинах двох держав.

Володимир Зеленський назвав видачу "вагнерівців" Росії несправедливим рішенням, наслідки якого будуть трагічними.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак теж розцінив інформацію про нібито причетність українських спецслужб до появи і затримання російських бойовиків ПВК Вагнера в Білорусі як сплановану дезінформацію.

Зеленський прокоментував нібито "зрив" вагнерівської операції спецслужб України: Це маячня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: