fbpx
Сьогодні
23:13 04 Вер 2020

Столтенберг скликав Раду НАТО, щоб обговорити реакцію на отруєння Навального

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг скликає засідання Ради НАТО у зв'язку з ситуацією з російським опозиціонером Олексієм Навальним, якого отруїли бойовою отрутою «Новачок». Посли держав-учасниць Альянсу зустрінуться в п'ятницю, 4 вересня.

Про підготовку зустрічі повідомила офіційний представник Альянсу Оана Лунгеску на своїй сторінці в Twitter ввечері четвер, 3 вересня.

2 вересня уряд Німеччини заявило, що російського опозиціонера Олексія Навального отруїли нервнопаралітичну речовиною «Новачок». Канцлер Ангела Меркель констатувала, що Навальний став жертвою злочину, і Кремль повинен відповісти за це.

ЄС і НАТО закликали Росію провести розслідування злочину і покарати винних. У свою чергу, МЗС України і Литви звинуватили в замаху на Навального Кремль і закликали світову спільноту посилити санкції проти РФ.

20 серпня Навального госпіталізували в Омську клініку після екстреної посадки літака, на якому він повертався в Москву з Томська. Попередньо однією з версій було отруєння непізнаним токсином. Згодом російські лікарі відкинули версію про отруєння і почали заявляти про "порушення обміну речовин".

22 серпня приватний літак ініціативи Cinema for Peace доставив Навального з Томська в Берлін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: