fbpx
Сьогодні
14:25 04 Вер 2020

Степанов пояснив, з ким Україна веде перемовини щодо вакцини проти COVID-19

Україна веде перемовини щодо закупівлі вакцини проти COVID-19 з компаніями «Астразенека» та китайським виробником вакцин.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«Ми спілкуємось практично зі всіма лідерами з точки зору розробки вакцин. Що це за компанії. Перше, ми ведемо перемовини з компанією «Астразенека» (AstraZeneca – ред.) – відома компанія, яка разом з Оксфордським університетом розробляє цю вакцину. Зараз вони перебувають на третій фазі клінічних випробувань. Очікуємо у четвертому кварталі відповідно закінчення клінічних випробувань і реєстрацію вакцини. Ведемо саме перемовини, очікуємо від них пропозицію щодо кількості вакцин, яку вони готові будуть поставити і в якій черзі готові будуть поставляти нам», – розповів Степанов, додавши, що Україна виділила кошти і готова вносити передоплату.

Окрім того, за інформацією міністра, МОЗ веде перемовини з китайським виробником «Сеновакс», який теж знаходиться на третій стадії клінічних випробувань та який має надати інформації щодо кількості доз, яку компанія готова поставити після початку виробництва вакцини.

Степанов також поінформував, що Україну прийняли до країн глобальної ініціативи COVAX щодо розподілу вакцин.

«20% від кількості населення – це для України близько 8 млн доз. Вже в нас триває процес підписання договорів, відповідних меморандумів, угод, щоб відразу після виготовлення і реєстрації вакцин ми також могли їх отримати», – повідомив Степанов.

Серед компаній, з якими Україна також комунікує щодо питання вакцин, Степанов назвав «Джонсон і Джонсон», «Пфайзер», «Модерна».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: