fbpx
Сьогодні
10:06 04 Вер 2020

Печерський суд розблокував стягнення грошей ПриватБанку на користь Суркісів

Суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк відновив виконавче провадження за позовом офшорних компаній братів Суркісів про стягнення з ПриватБанку 164,5 мільйона доларів.

Про це повідомила пресслужба Держбанку інформагентству "Інтерфакс".

У банку пояснили, що у Вовка були повноваження розглядати заяви TAMPLEMON INVESTMENTS і LUMIL INVESTMENTS LLP щодо відкриття виконавчого провадження про стягнення на користь компаній 7,1 і 157,4 мільйона доларів відповідно. При цьому задоволення цих позовів суперечить законодавству.

"Стаття 63 закону про виконавче провадження чітко передбачає перелік дій виконавця, після яких виконавче провадження припиняється, відповідно, скасовувати закриття і відновлювати провадження немає ніяких підстав", – пояснили в ПриватБанку.

Там також уточнили, що Вовк відновив провадження, відкрите Державною виконавчою службою у квітні 2020 року. На його підставі держвиконавець оштрафував банк і передав матеріали правоохоронцям для відкриття кримінального провадження.

У ПриватБанку підкреслили, що після цього суд не мав права відновлювати виконавче провадження.

На думку менеджменту держбанку, дії Вовка спрямовані на розблокування виконання його ж рішення від 2 вересня, яким він санкціонував примусове списання коштів або арешт майна банку в разі відмови виплачувати Суркісам 347 мільйонів доларів.

У банку також звернули увагу на те, що 3 вересня Вовк розглянув заяви компаній Суркісів на засіданні, на яке заявники не прийшли.

2 вересня було винесено рішення Печерським судом про примусове стягнення з ПриватБанку $350 млн на користь компаній братів Суркісів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: