fbpx
Сьогодні
21:07 04 Вер 2020

На вибори в Україні через коронавірус необхідно додатково виділити до 200 млн грн, - КВУ

Фото naszwybir.pl

На заходи з протидії поширенню коронавірусу під час запланованих в Україні місцевих виборів необхідно виділити додаткові 150-200 млн грн.

Про це заявили в Комітеті виборців України.

"В умовах пандемії на вибори необхідно додатково виділити 150-200 млн грн. Переважну більшість витрат потрібно спрямувати на захист членів дільничних виборчих комісій", – сказав голова КВУ Олексій Кошель.

За підрахунками експертів КВУ, для захисту членів виборчих комісій під час проведення їхніх засідань та на роботу в дні голосувань під час першого та другого туру виборів необхідно закупити не менше як 13 млн захисних масок. Крім цього, необхідно закупити дезінфекційні засоби, прилади для вимірювання температури, передбачити заробітну плату для тих, хто буде вимірювати температуру на вході до виборчих дільниць, а також виготовити інформаційні матеріали.

"Зараз важливо не продовжувати політичні спекуляції на теми можливості проведення виборів, а зосередитися на захисті виборців і найбільш вразливої групи – близько 500 тис. членів виборчих комісій, які можуть працювати в закритих приміщеннях понад добу. Приклади організації виборів у Південній Кореї, Австралії, Польщі, США показують, що в умовах ретельної підготовки можна організувати виборчий процес і день голосування без істотних ризиків для виборців і членів комісій", – підсумував Олексій Кошель.

Нагадаємо, що проведення місцевих виборів в Україні призначено на 25 жовтня 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: