fbpx
Сьогодні
22:50 04 Вер 2020

Міністр юстиції Малюська пропонує законодавчо заборонити виконувати рішення суду про виплату 10 млрд грн компаніям Суркісів

Міністр юстиції України Денис Малюська запропонував законодавчо заборонити виконувати рішення Печерського райсуду Києва про виплату державним ПриватБанком 10 млрд грн на користь офшорних компаній братів Суркісів.

Про це він написав у Facebook.

«Ухвала незаконна, нахабна і безглузда… Але судові рішення є обов'язковими до виконання. Очікувати на розгляд апеляції/касації довго, і позитивний результат розгляду далеко не гарантований. Тому ми підготували законопроєкт, який дає можливість не здійснювати примусове виконання цього рішення», — пояснив міністр і опублікував фото законопроєкту.

Малюська звернувся до народних депутатів, попросивши зареєструвати і підтримати законопроєкт в найкоротші терміни.

«Йдеться не просто про гроші ПриватБанку (хоча це теж важливо). ПриватБанк щороку платить дивіденди, і розмір їх більше, ніж 10 млрд. Тому відібрати 10 млрд в Привату — це відібрати їх у медиків, педагогів і пенсіонерів, які фінансуються з бюджету», — підкреслив він.

ВАЖЛИВО📢‼️‼️‼️друзі, потрібна допомога.як я уже писав кілька разів раніше, Печерський районний суд (суддя Вовк)…

Posted by Denis Malyuska on Friday, September 4, 2020

Нагадаємо, 3 вересня Печерський районний суд Києва задовольнив заяви англійських компаній Суркісів про стягнення з ПриватБанку майже $ 165 млн.

Йдеться про позов компаній сім'ї Суркісів про зобов'язання ПриватБанку обслуговувати їх депозити, розміщені в 2012—2014 роках на рахунках кіпрської філії ПриватБанку. Сума вимог до державного банку становить $350 млн.

Позов розглядав суддя Сергій Вовк, незважаючи на скарги ПриватБанку. У державному банку заявили, що пов'язані з Суркісами офшорні компанії вдалися до маніпуляції автоматизованим розподілом судових справ на користь Вовка.

Спочатку компанії Суркісів вимагали повернути їм $259 млн, але 6 серпня 2020 року збільшили позов до $ 350 млн.

Згідно з розслідуванням агентства Kroll, кошти на депозитах англійських компаній Суркісів виявилися кредитами, які ПриватБанк видав своїм пов'язаним особам в 2008—2010 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: