fbpx
Сьогодні
09:45 03 Вер 2020

Зеленський розповів, скільки коштів залишилося в COVID-ному фонді

Фото fbc.ua

Президент Володимир Зеленський спростував інформацію про те, що в фонді по боротьбі з коронавірусом закінчилися гроші.

Про це президент заявив на брифінгу в середу, 2 вересня, під час робочої поїздки в Харківську область.

«Це неправда, це історія з великим фейком, яку підігрівають різні люди, журналісти. Запитуйте, будь ласка, міністра охорони здоров'я, прем'єр-міністра. Вони досить часто комунікують цю інформацію, з COVID-ним фондом все в порядку», – повідомив президент.

При цьому Зеленський додав, що на сьогоднішній день в даному фонді «є майже всі засоби».

Раніше в. о. міністра освіти Сергій Шкарлет заявив про те, що не отримав з Фонду по боротьбі з коронавірусом запитуваних коштів в розмірі 2 млрд грн.

"Можливо, в жовтні буде, коли буде перерозподіл. Фонд COVID сьогодні порожній, там немає ні копійки", – розповів Шкарлет.

У той же час міністр фінансів Сергій Марченко зазначив, що станом на початок вересня з Фонду витрачено 19,1 млрд грн, або 29%.

Про це розповів міністр фінансів Сергій Марченко ЕП.

"Станом на 1 вересня на охорону здоров'я використано – 583 млн грн з 16,3 млрд грн виділених коштів, на соціальний захист – 8,8 млрд грн з 10,6 млрд грн, на забезпечення правопорядку – 2,4 млрд грн з 2, 5 млрд грн. Міністерству освіти і науки, а саме на повернення коштів за пробне ЗНО, направлено і використано 52,5 млн грн. На будівництво і ремонт доріг використано 7,2 млрд грн з 35 млрд грн, на сферу культури виділено 1 млрд грн, які поки не використані ", – відзвітували в Мінфіні

Крім того, на відновлення видатків, які були скорочені при створенні Фонду, виділили 524,2 млн грн, які також ще не використані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: