fbpx
Сьогодні
12:49 03 Вер 2020

Справа на $350 млн: суд санкціонував примусове списання коштів Приватбанку у разі несплати Суркісам визначеної суми

Печерський райсуд Києва санкціонував примусове списання коштів та (або) арешт майна Приватбанку у випадку відмови виплачувати компаніям Суркісів визначену судом суму.

Про це йдеться у тексті ухвали суду, який у Facebook опублікував міністр юстиції Денис Малюська.

В ухвалі йдеться, що Приватбанк зобов'язаний виплатити кошти (тіло депозиту) на підставі депозитних договорів із компаніями, пов'язаними із Суркісами, та відсотки за користування депозитами.

Відповідно до ухвали, у разі невиконання рішення суду державний виконавець повинен винести постанову про накладення штрафу на банк із попередженням про кримінальну відповідальність.

Якщо ж банк повторно без поважних причин не виконує ухвалу суду, державний виконавець має повторно накласти штраф.

Якщо й після цього банк не виконує ухвалу суду, державний виконавець "надсилає органу досудового розслідування повідомлення про вчинення посадовими особами Приватбанку кримінаьного правопорушення" та вживає заходів для примусового виконання рішення.

"… Шляхом у тому числі, але не виключено, виставлення платіжних вимог на примусове списання коштів та/або винесення постанови про накладення арешту коштів (майна) боржника", – йдеться у тексті ухвали.

Денис Малюська написав: "Вчора суд розглядав питання законності та обґрунтованості останньої та найбільш нахабної манупуляції: позивачі просили встановити ПОРЯДОК виконання ухвали про забезпечення, якою стягнути тіло депозитів і нараховані проценти на користь позивачів. Заява позивачів була задоволена.

У якості ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ суд прописав СТЯГНЕННЯ КІЛЬКОХ МІЛЬЯРДІВ з Приватбанку на користь шести британських компаній, заснованих офшорами з BVI.

Така позиція не тільки виходять за межі того, що можна робити у якості забезпечення позову (ст.150 ЦПК). Вона до того ж не полегшує, а, навпаки, робить неможливим подальше виконання рішення суду. Адже якщо кошти стягнути з Приватбанку, то банк, у випадку задоволення позову, ніколи не зможе обслуговувати їх як депозити. Нагадую – позовні вимоги заявлені не як стягнення коштів, а як зобов'язання обслуговувати депозити" – пояснив міністр юстиції.

ну от ми і отримали ухвалу у справі Привату.Читайте. Насолоджуйтесь.а ще коротко нагадаю суть спору (якщо хто…

Posted by Denis Malyuska on Thursday, September 3, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: