fbpx
Сьогодні
16:31 03 Вер 2020

Посли країн G7 обговорили зі Шмигалем справу ПриватБанку і не тільки

Посли країн G7 на зустрічі з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем обговорили судові справи ПриватБанку, правову ситуацію навколо антикорупційних органів, енергетичний ринок та інші актуальні питання.

Про це повідомив у Твіттері посол ЄС в Україні Матті Маасікас.

«Дякуємо прем'єр-міністру Денису Шмигалю за чудову зустріч просто неба з послами країн G7 та відкритість. Обговорювали COVID, місцеві вибори, енергетичний ринок, правову ситуацію навколо антикорупційних органів, номінації на посади у сфері державного управління, судові справи ПриватБанку, реформу охорони здоров'я тощо», – написав дипломат.

Шмигаль написав у Твіттері після зустрічі з послами країн G7, що підтримка міжнародних партнерів України заряджає на плідну роботу.

«Зустрічі з послами країн G7 для мене особливо важливі, адже підтримка від надійних друзів України заряджає на плідну роботу. Вдячний нашим партнерам за конструктивний діалог та обмін думками щодо актуальних питань», – зазначив він.

2 вересня Печерським райсудом Києва було винесено рішення щодо примусового стягнення з ПриватБанку $350 млн на користь компаній братів Суркісів.

Міністерство фінансів не погоджуються з ухвалою Печерського суду та буде продовжувати захищати інтереси держави та банк.

Посли країн G7 оприлюднили заяву, в якій ідеться про те, що забезпечення незалежності антикорупційних органів є важливим елементом міжнародних зобов'язань України, а відбір їхніх керівників має відбуватися через прозорі та політично нейтральні процедури.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: