fbpx
Сьогодні
08:47 03 Вер 2020

ООС: окупанти влаштували провокацію під Мар'їнкою, військові гасять пожежі на Луганщині

Фото Reuters

Минулої доби, 2 вересня, на ділянках відповідальності українських підрозділів зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

«Неприцільним пострілом з підствольного гранатомету противник намагався спровокувати наших воїнів на ділянці фронту поблизу Мар'їнки. Військовослужбовці Об'єднаних сил вогонь у відповідь не відкривали. Бойових втрат, внаслідок ворожого пострілу, немає».

Від початку поточної доби, 3 вересня, у смугах відповідальності українських бригад обстрілів з боку противника не зафіксовано. Режим тиші зберігається повною мірою.

Паралельно з виконанням бойових завдань підрозділи ОС та інших складових сил оборони локалізують масштабні лісові та степові пожежі на Луганщині, що були спровоковані противником. Так, в районі Станиці Луганської вогнем охоплено більше двохсот гектарів лісостепу, в районі населеного пункту Лобачеве пожежа займає площу близько 950 гектарів.

До боротьби з вогнем на Луганщині залучено майже 600 чоловік особового складу та 84 одиниці техніки підрозділів Збройних Сил України і ДСНС. В населених пунктах Зайцево і Новолуганське пожежі вже ліквідовано.

Під час гасіння пожежі, двоє військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил отримали термічні опіки. Їм надано першу медичну допомогу та доправлено до військових медичних закладів. Стан здоров'я обох воїнів – задовільний.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський збирав нараду щодо лісових пожеж на Харківщині та Луганщині.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: