fbpx
Сьогодні
19:50 03 Вер 2020

Кабмін зможе проводити засідання в онлайн-режимі

Фото ukrinform.ua

Оскільки загроза поширення коронавірусу нікуди не поділася, уряд розглянув постанову, яка передбачає можливість проведення засідань Кабінету Міністрів (Кабмін) в онлайн-режимі.

Про це пише Голос України.

«Комітети Верховної Ради уже перейшли в онлайн-режим, юридично це можливо, тому ми розглянемо питання щодо роботи Кабінету Міністрів та урядових комітетів», — зазначив під час учорашнього засідання уряду Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, висловивши сподівання, що необхідності у цьому не буде.

Передбачається, що онлайн-засідання можуть проводитися у певних невідкладних випадках (надзвичайна ситуація, питання, пов'язані з ООС), у період карантину чи в інших випадках за рішенням прем'єра.

У зв'язку з посухою цього року урожай зернових буде на 7 мільйонів тонн меншим, ніж минулорічний. «Тому наступного року ми плануємо стратегічний проект зі створення зрошувальних систем у південних областях України, що дасть змогу збільшити посівні площі та гарантувати отримання високих урожаїв навіть у посушливі роки, і це захистить аграріїв від збитків», — зазначив Д. Шмигаль, зауваживши, що наші аграрії постійно звертаються до уряду з проханням про створення ефективної системи будівництва зрошувальних систем.

Крім того, уряд розглянув та передасть до парламенту законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо стимулювання діяльності фермерських господарств.

«Серед основних новацій, які ми пропонуємо, — законодавче визначення пріоритетності державної підтримки фермерам віком до 35 років. У нас нині понад 30 тисяч активних фермерських господарств, і лише 500 з них очолює молодь. Вважаю, що кількість таких фермерських господарств має зрости щонайменше утричі, тому держава має допомогти молодим людям започаткувати фермерську справу», — вважає глава уряду.

Уряд уже традиційно ухвалив низку рішень щодо виходу з угод у рамках СНД. «Ми денонсуємо угоду про співробітництво в галузі ветеринарії та виходимо з угоди про співробітництво в галузі санітарної охорони території», — повідомив прем'єр.

Водночас Кабмін продовжив ухвалювати євроінтеграційні документи, зокрема, щодо підтримки ЄС у сфері юстиції та верховенства права, відновлення економіки, співробітництва у сфері ядерної безпеки.

«Ці угоди спрямовано на розширення обсягів допомоги, яка надається Україні в рамках фінансових інструментів ЄС», — сказав Д. Шмигаль, наголосивши, що розширення співпраці з ЄС є одним з найважливіших пріоритетів. Саме з цією метою учора уряд затвердив склад трьох робочих комісій, зокрема, Комісії з питань виконання Угоди про асоціацію України з ЄС. «Створення такої комісії допоможе дотримуватися дорожньої карти виконання угоди», — зазначив він, додавши, що уряд до кінця року подасть до Верховної Ради майже три десятки євроінтеграційних законопроектів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: