fbpx
Сьогодні
15:38 03 Вер 2020

"Грошей - як на два Охматдити чи на 500 км доріг": в ОП прокоментували рішення суду на користь Суркісів

Фото ОП

Примусове стягнення коштів з ПриватБанку за рішенням суду в підсумку означатиме видатки бюджетних коштів, які зіставні з 500 км відремонтованих доріг чи будівництвом двох сучасних дитячих лікарень на кшталт Охмадиту.

Про це у Фейсбуці написала заступниця глави Офісу Президента Юлія Ковалів.

"Правосуддя має відбуватися справедливо, виважено, і "креативу" тут точно не має місця. Тільки справедливий і неупереджений розгляд справ по суті може назватися правосуддям і може претендувати на довіру.

У випадку примусового стягнення коштів з ПриватБанку, а це кінцево з державного бюджету і платників податків, це фактично видатки, співставні з: 10 роками фінансування Нової української школи, де ростуть і вчаться наші діти, з 500 км відремонтованих доріг, які зшивають країну, з 2 сучасними дитячими лікарнями, такими як "Охмадит", де можна врятувати сотні і тисячі дитячих життів", – вважає Ковалів.

Вона зазначила, що Міністерство фінансів, Національний банк, ПриватБанк та уряд не погоджуються з винесеним рішенням та будуть захищати інтереси держави і банку в апеляційному суді.

"Хочу наголосити, що державний ПриватБанк є частиною стабільної та прозорої банківської системи. Показники банку відповідають нормативам Нацбанку та очікуванням вкладників, і держава буде захищати свої інтереси та інтереси громадян", – підкреслила Ковалів.

2 вересня було винесено рішення Печерським судом щодо примусового стягнення з ПриватБанку $350 млн на користь компаній братів Суркісів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: