fbpx
Сьогодні
16:07 03 Вер 2020

Екоактивісти презентували ролик про важливість трансформації шахтарських регіонів: відео

Активісти громадської організації Екодія презентували перший із трьох анімаційних роликів про важливість справедливої трансформації шахтарських регіонів.

Про це повідомляє пресслужба ГО "Екодія".

У ролику пояснюється, чому Україна повинна відмовитись від видобутку вугілля до 2050 року й перейти на відновлювані джерела енергії. І найголовніше – як зробити енергетичну трансформацію справедливою. 

У травні 2020 року було створено національний координаційний центр з питань трансформації вугільних регіонів України. Влітку Міненерго заявило, що Німеччина допоможе реалізувати пілотні проекти в шахтарських містах.

Чому Україна має відмовитись від вугілля? Ролик 1 із 3

Україна повинна відмовитись від видобутку вугілля до 2050 року й перейти на відновлювані джерела енергії 💚Навіщо потрібен цей крок? Чому викопне паливо шкідливе для довкілля? Як зробити енергетичну трансформацію справедливою? Дивіться перший із трьох анімаційних роликів Екодії про важливість справедливої трансформації шахтарських регіонів 👇👇👇#JustTransition4UA #СправедливаТрансформація

Posted by Екодія on Tuesday, September 1, 2020

У той же час, процес справедливої трансформації вже активно обговорюється та планується на регіональному рівні. У травні 2019 року 6 міський голів (Вугледар, Добропілля, Покровськ, Мирноград, Новогродівка, Селидове), Донецька торгово-промислова палата та 3 місцеві громадські організації підписали Меморандум про співпрацю та створили Платформу сталого розвитку вугільних міст Донецької області. В березні 2020 7 місто (Торецьк) приєдналося до цього об'єднання.

"Для успішної трансформації національні процеси повинні бути замкнутими не тільки на рівні Києва, але й враховувати голос та інтереси місцевого рівня. Позитивні зрушення, що нарешті відбуваються на національному рівні, обов'язково мають брати до уваги думки представників місцевого рівня з усіх вугільних регіонів України", – наголошують активісти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: