fbpx
Сьогодні
16:24 02 Вер 2020

В уряді створили комісію, яка слідкуватиме за виконанням Угоди про асоціацію з ЄС

Ольга Стефанішина

Уряд прийняв постанову, якою створює Комісію з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Ріщення прийняли на засіданні уряду.

Комісія працюватиме як консультативно-дорадчий орган, а одне з її основних завдань – забезпечити підготовку пропозицій для розвитку відносин з ЄС у сфері європейської інтеграції України.

"Створена Комісія допоможе забезпечити всебічну та ефективну координацію виконання Угоди про асоціацію на рівні міністерств, а також тримати результативний рівень діалогу з Верховною Радою, бізнесом та громадянським суспільством", – зазначає віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Серед основних завдань Комісії, зокрема:

  • координація органів виконавчої влади щодо комунікації на рівні двосторонніх органів асоціації Україна-ЄС та діалогу з ЄС щодо виконання Угоди про асоціацію;
  • удосконалення нормативно-правової бази з питань, що належать до компетенції Комісії.

Комісію очолюватиме прем'єр-міністр України, заступником уряд призначив віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

До складу також входитимуть віце-прем'єр-міністри та міністри, генеральний директор Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, та (за згодою) заступник керівника Офісу Президента та голови комітетів Верховної Ради.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: