fbpx
Сьогодні
17:27 02 Вер 2020

Україна вийшла ще з трьох угод з СНД

Фото ukrinform.ua

Сьогодні, 2 вересня, Кабінет міністрів України прийняв рішення про припинення участі України в угоді про співпрацю в галузі ветеринарії, санітарної охорони територій держав – учасниць СНД і про створення Координаційної ради з карантину рослин держав СНД.

Відповідне рішення прийнято під час засідання уряду 2 вересня, повідомляє Урядовий портал.

Рішення прийняті Кабміном на виконання указу президента України від 19 травня 2018 року про припинення дії для України окремих міжнародних договорів, укладених в рамках СНД.

"Рішення уряду про припинення участі України в деяких угодах з країнами СНД є абсолютно логічним і відповідає сучасним реаліям відносин. Адже деякі угоди дублюються з іншими міжнародними договорами, деякі – вже застаріли і не застосовуються Україною. Разом з тим, ми продовжуємо приймати євроінтеграційні проєкти, які посилюють наше співробітництво з ЄС", – зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко.

Угода про співробітництво в галузі ветеринарії – співпраця здійснюється в рамках Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин (МЕБ) і Угоди про застосування санітарних та фітосанітарних заходів СОТ, інформування про епізоотичних ситуацій здійснюється через систему WAHIS;

Угода про співробітництво в галузі санітарної охорони територій держав – учасниць СНД – усі сторони Угоди є учасниками Міжнародних медико-санітарних правил (ММСП, об'єднують 196 країн), виконання заходів, реалізованих в рамках Угоди, частково забезпечено в рамках членства України у Всесвітній організації охорони здоров'я. Науково-методичне керівництво і координація дослідницьких робіт здійснюється науково-дослідним протичумним інститутом "Мікроб" РФ, що не відповідає національним інтересам України. МОЗ висловив позицію про недоцільність участі в угоді (лист від 25.03.2020 №25-03/8246/2-20);

Угода про створення Координаційної ради з карантину рослин держав-учасниць СНД – членство в Координаційній раді передбачає виконання рішень, пов'язаних з положеннями Угоди про співробітництво в галузі карантину рослин від 13.11.1992, до якого Україна не приєдналася.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: