fbpx
Сьогодні
23:34 02 Вер 2020

У "Слузі народу" не виключають відставки міністрів економіки та фінансів

Фракція "Слуга народу" у Верховній Раді має питання до роботи Міністерства фінансів та Міністерства економіки.

Про це в ефірі програми "Свобода слова" сказав голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

Таким чином він прокоментував висловлювання голови фракції "Слуга народу" у ВР Давида Арахамії про можливі зміни у Кабінеті Міністрів.

"Він (Арахамія – ред.) казав про економічний блок. І він не казав у доконаному вигляді – що якийсь збір підписів чи якісь проєкти рішень. Він більше натякав що до Міністерства економіки, до Міністерства фінансів є питання з боку фракції монобільшості. Я думаю, що вони на ці питання найближчим часом або дадуть відповідь, або дадуть її неякісно. І ми тоді будемо в якісь процеси далі переходити", – зазначив Корнієнко.

За його словами, стосовно Міністерства економіки є багато питань "щодо призначень, митниці в першу чергу – вони обговорюються, в соціальних мережах… І керівники цих служб – і митної, і податкової – просто мають вступити в діалог з профільним комітетом, дати відповідь".

Корнієнко додав: "Там є багато наших депутатів, вони з нами поділяться. І ми цю інформацію обов'язково далі будемо обробляти".

Також перший заступник голови Верховної Ради та представник президента у парламенті Руслан Стефанчук заявив, що міністрів економіки та фінансів невдовзі можуть відправити у відставку.

"Я думаю, що така ситуація назріває (кадрові зміни в уряді – УП).  Економічний блок у нас представлений міністром економіки та фінансів. Я думаю, що в першу чергу мова йде саме про цих осіб", – сказав Стефанчук в ефірі "Україна 24".

Йдеться про очільника Мінфіну Сергія Марченка та міністра економіки Ігоря Петрашка.

За словами Стефанчука, відповідні висновки будуть зроблені після 15 вересня. Тоді уряд має запропонувати парламенту бюджетну резолюцію на наступний рік (постанова із окресленими напрямами бюджетної політики – ред.).

"Я думаю, що все буде залежати від одного: наскільки ефективна і якісна робота буде проведена над проектом державного бюджету України та наскільки парламенту буде запропоновані нові підходи щодо подолання наслідків, спричинених COVID-19", – заявив Стефанчук.

Нагадуємо, 30 серпня голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія припустив можливість кадрових перестановок у Кабінеті Міністрів цієї осені, уточнивши, що йдеться про можливі ротації в економічному блоці уряду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: