fbpx
Сьогодні
23:06 02 Вер 2020

Стефанішина очолила нову комісію із забезпечення рівних прав для жінок і чоловіків

2 вересня уряд України створив комісію з питань координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Її очолить віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, повідомив Урядовий портал.

"Забезпечення рівних прав та можливостей для жінок та чоловіків є одним із моїх безумовних пріоритетів. Важливо враховувати питання такої рівності в усіх урядових політиках та законах, які приймає парламент, і не лише щодо можливостей кар'єрного розвитку, освіти чи соціальної сфери, але в найширшому колі питань", – сказала віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Вона зазначила, що в межах Угоди про асоціацію з ЄС Україна взяла відповідальність за те, щоб питання гендерної рівності було враховано в усіх політиках і законах.

За інформацією пресслужби Кабміну, у завдання комісії входить:

  • підготовка пропозицій щодо формування та реалізації державної гендерної політики;
  • визначення шляхів розв'язання проблем, які виникають під час реалізації державної гендерної політики;
  • підвищення ефективності діяльності центральних і місцевих органів виконавчої влади під час реалізації державної гендерної політики;
  • удосконалення нормативно-правової бази з питань координації, формування та реалізації державної гендерної політики;
  • сприяння координації співробітництва з міжнародними та донорськими організаціями про внесення питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у програми міжнародної технічної допомоги.

У грудні 2019 року Україна посіла 59 місце серед 163 країн світу в рейтингу гендерної рівності. Такі дані наведено в доповіді The Global Gender Gap Report 2020.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: