fbpx
Сьогодні
22:52 02 Вер 2020

Росія заблокувала обмін полоненими і обговорення "особливого статусу" Донбасу, - представник ОРДО в ТКГ

Фото Getty Images

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи по Донбасу, яке відбулося в форматі онлайн-конференції в середу, гуманітарне і політичне спрямування виявилися фактично заблоковані.

Про це заявив представник окремих районів Донецької області в ТКГ Сергій Гармаш, при цьому він зазначив, що вдалося домогтися деяких результатів, передає Інтерфакс-Україна.

"Немає результатів по політичній підгрупі. Політичне обговорення "формули Штайнмайера", закону про особливий статус, то, чого вони завжди самі від нас вимагали, вони самі і заблокували фактично. Є результати по відкриттю нових КПВВ, два КПВВ будуть відкриті в Луганській області в листопаді…. принаймні, ми до цього готуємося і ми це заявляємо, і та сторона цього не заперечує. Швидше за все це Золоте і Щастя, наскільки я пам'ятаю", – розповів подробиці Гармаш.

Також, за його словами, на засіданні вдалося узгодити 19 ділянок розмінування.

"Так що результати є певні, на жаль, немає результатів по гуманітарній підгрупі, по обміну, та сторона заблокувала процес, вона не надає списки на обмін, аргументуючи це своїм ультиматумом, який вони продовжують повторювати, як мантру – вони вимагають скасування постанови Верховної Ради про місцеві вибори", – пояснив Гармаш.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: