fbpx
Сьогодні
16:43 02 Вер 2020

Рада підвищила суму соцдопомоги з догляду за дітьми з інвалідністю

Верховна Рада прийняла в другому читанні законопроект №2031 "Про внесення змін до статті 3 Закону України "Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю" щодо підвищення особам з інвалідністю з дитинства надбавки на догляд.

Документ підтримали 330 народних депутатів, передає Інтерфакс-Україна.

Так, законопроект передбачає підвищення виплат на догляд за дітьми з інвалідністю інвалідами дитинства. Для людей з інвалідністю з дитинства з підгрупи А групи І надбавку збільшать з 75% прожиткового мінімуму прожиткового мінімуму для людей, які втратили працездатність, до 150% прожиткового мінімуму.

Людям з інвалідністю з дитинства, з підгрупи Б групи І надбавка збільшиться з 50% до 100% прожиткового мінімуму. Самотні люди, які потребують постійного стороннього догляду і відносяться до ІІ і ІІІ групи отримуватимуть надбавку на догляд за ними в розмірі 75% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Раніше вона становила 15% від зазначеної суми.

Витрати на виплати з догляду за дітьми з інвалідністю та інвалідами дитинства повинні бути передбачені в державному бюджеті у 2020 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: