fbpx
Сьогодні
13:46 02 Вер 2020

Кличко розповів, чому у Києві зросла кількість смертей від COVID-19 та на скільки заповнені столичні лікарні

У Києві лікарні, які надають допомогу хворим на коронавірус, заповнені на 54%.

Про це на брифінгу сказав Віталій Кличко.

"Лікарні для пацієнтів із коронавірусом працюють у режимі інфекційних госпіталів. Загалом вони заповнені майже на 54 відсотки", – сказав Кличко.

Загалом у лікарнях перебувають 7 88 хворих на коронавірус, із них 19 дітей.

"164 пацієнти – у важкому стані. 210 отримують кисневу підтримку. 14 – під апаратами ШВЛ. Ще 100 пацієнтів перебувають у лікарнях із підозрою на коронавірус", – сказав Кличко.

Він додав, що минулого тижня місто додало госпітальні бази для прийому хворих на коронавірус. Це міські лікарні № 5, 17, 6 та 8.

Окрім того, зазначив Кличко, збільшується і кількість хворих на пневмонію. За минулу добу госпіталізували 144 пацієнти з таким діагнозом. За його словами, загалом же запалення легень у столичних медзакладах лікують 1 128 хворих.

Кличко також пояснив, що кількість летальних випадків від COVID-19 у столиці збільшилась через різке зростання кількості хворих.

"У нас, за останніх кілька тижнів, різко зросла кількість хворих і все більше госпіталізованих у важкому стані. Тому і кількість летальних випадків теж збільшилась".

Він пояснив, що серед тих, хто помер найбільше людей похилого віку, та хворих, що мали різні патології. Також чимало людей звертаються до медиків не на початку хвороби, а намагаються лікуватися самостійно.

Кличко закликав при перших ознаках ГРВІ одразу звертатися до лікарів.

Рубрика:
Здоров'я Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: