fbpx
Сьогодні
15:13 02 Вер 2020

Білорусь підготувала санкції проти країн Прибалтики: до чого тут Росія

Офіційний Мінськ підготував і затвердив "асиметричну відповідь" на санкції з боку Литви, Латвії та Естонії, запроваджені раніше проти білоруських чиновників. 

Про це у середу на пресконференцції з російським міністром Сергєєм Лавровим у Москві заявив глава МЗС Білорусі Володимир Макей, повідомляє TUT.by.

"Вони хочуть бути попереду всієї планети. Питання використання санкційних інструментів ми раніше обговорювали і були єдині в тому, що санкції – абсолютно неприйнятний вид міждержавних відносин.

І мені було дивно, що вже на другий день після виборів почали лунати голоси цих держав, що треба вводити санкції. Щоб реально оцінити ситуацію, треба час", – сказав Макей.

Він зазначив, що у відповідь на балтійські санкції було проведено міжвідомче узгодження, підготовлено і затверджено "асиметричні санкції".

"Будемо давати адекватну відповідь", – сказав Макей.

За його словами, під санкції потраплять ті особи, які "завзято намагалися втручатися в справи білоруської держави, робили відповідні неприйнятні політичні заяви і вносили конкретні пропозиції про фінансову підтримку опонентів влади".

Російське агентство "Интерфакс" підкреслює, що, за словами Макея, особам з країн Балтії, включеним Білоруссю до списку санкцій, буде заборонений в'їзд і на територію Росії.

"Повірте, там досить багато осіб включено зі всіх цих трьох балтійських держав. А з урахуванням того, що у нас єдиний список в рамках Союзної держави нев'їзних осіб разом з Росією, то я думаю, що це має змусити їх до певної міри задуматися", – цитує агентство Макея.

Відзначається, що публікувати свій список МЗС Білорусі не має наміру.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: