fbpx
Сьогодні
10:04 01 Вер 2020

В ООН заявивли, що Мінські угоди залишаються єдиною основою для досягнення миру на Донбасі

У Генасамблеї ООН представили доповідь про роботу Ради безпеки у 2019 році, в якій зокрема йшлося і про Україну.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

Як наголошується, про ситуацію в Україні доповідали помічник Генерального секретаря з гуманітарних питань та заступник координатора надзвичайної допомоги Урсула Мюллер, головний спостерігач Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Ертугрул Апакан і Спеціальний представник діючого голови ОБСЄ Мартін Сайдік.

«Мінські угоди, хоча вони багато в чому не виконуються, залишаються єдиною узгодженою основою для досягнення миру шляхом переговорів на сході України», – повідомили доповідачі Раді.

На порядку денному Радбезу ООН були пункти не тільки щодо ситуації в окремих країнах, а й тематичні питання, у тому числі ті, що стосуються боротьби з фінансуванням тероризму, з наданням зброї та інших ресурсів терористам.

Рада Безпеки ООН складається з п'ятнадцяти членів Організації. Велика Британія, Китайська Народна Республіка, Російська Федерація, США та Франція є постійними членами Ради Безпеки, які володіють правом вето. Десять непостійних членів обираються Генеральною Асамблеєю на два роки. Щороку проводиться заміна п'яти з них.

Рада Безпеки несе головну відповідальність за підтримання міжнародного миру та безпеки. Це – єдиний орган ООН, чиї рішення носять обов'язковий характер для всіх членів Організації.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: